Een idee voor een voertuig met spaken

Ik wil onderzoeken hoe ik een wiel en uiteindelijk een voertuig kan maken waarbij ik gebruik maak van spaken . Het idee voor nu is om een combinatie te gaan maken met hout en brons. Het brons zou dan als een as in het midden van een wiel zitten. Hoe en wat staat nog niet vast. Het materiaal  en de ontdekkingen tijdens het proces bepalen voor een groot deel het uiteindelijke beeld. Ik ben dus zelf reuze benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. We gaan het zien.

De spaken zijn af.  DE maat van de  blokjes tussen de spaken is bepaald In het midden moet er iets komen wat de spaken opvangt. Het lukt niet om met enkel druk vanuit de buitenkant een stabiel wiel te creëren. Ik denk dat elk onderdeeltje aan de buitenrand vastgezet moet worden . Hoe , daar ben ik nog niet uit. Daarom wat schetsen om te kijken hoe het zou kunnen werken

Om de spaken in het midden vast te zetten kwam ik erachter dioordat er zoveel spaken zijn er bijna geen mogelijkheid is ze op een mooie mannier ergens in vast te zetten.

Ik heb nu de helft van het aantal spaken er tussen uit gehaald en nu komen ze mooi uit in het centrum. Ik heb besloten de as ook van hout te maken ipv het eerder idee om dit in brons te doen. Het mooie van de as als bol is dat deze als tegenhanger van  het wiel dat in een vlak staat.  Als je recht voor het wiel staat zie je een lijn maar de as maakt dan de circel

De spaken en de koperen band zijn gezet. Wat nu ?

Na veel geëxperimenteer  het uiteindelijke beeld