Het Weerhuisje

Performance bij Trafohuisje Hezelstraat OOIJ

zondag 27 november 2022 van 13.00 tot 15.00 uur.

Adres: Hezelstraat Ooij

Het idee

Weerhuisje in de Ooijpolder

Het transformatorhuisje aan de Hezelstraat in de Ooijpolder riep bij Daniëlle Brans zowel als bij mij – onafhankelijk van elkaar – prompt dezelfde associatie op, namelijk die van een weerhuisje. We besloten hier samen vorm aan te geven. Mijn idee was om de associatie en de beleving die voorbijgangers hebben bij het trafo huisje te veranderen. Vanaf nu is het , ondanks dat de 2 deuren weer dicht zijn,  een weerhuisje.

Het voormalige transformatorhuisje aan de Hezelstraat in Ooij spreekt tot de verbeelding. Menig wandelaar heeft weleens het trapje beklommen en vanaf het bordes over de weilanden uitgekeken naar de stuwwal of heeft geschuild op de bankjes onder de bogen.

Helaas was en is het huisje meer dan eens doelwit van vandalisme: er werden brandjes gesticht, muren werden beklad. De Stichting van Steen en Natuur doet haar uiterste best om dit erfgoed te behouden. Sinds enige tijd heeft Staatsbosbeheer het huisje verbannen achter een hekwerk. Dat is jammer. Op dit moment staat het er dan ook wat zielloos bij.

Echter in en rondom het transformatorhuisje speelt zich sinds mei 2022 het een en ander af: kunstenaars en muzikanten laten zich inspireren door het huisje zowel als het landschap.

Onder de noemer het transformatiehuisje’ zullen tijdelijke ingrepen worden gedaan aan de buitenkant van het transformatorhuisje en wel zodanig, dat de aard en het karakter ervan een verrassende verandering ondergaan.

De presentaties duren telkens maar één dag!

Foto’s

Hieronder de foto’s van de performance op zondag 27 nov 2022

Artikelen over het Weerhuisje

weerhuisje artikel henk baron

De locatie

De voorbereiding van transformator huisje  naar weerhuisje

Een samenwerking met Danielle Brans en Maas

Datum: zondag 27 nov 13.00 tm 15.00 uur

Locatie : Hezelstraat, Ooij

Hezelstraat , Ooij
lees meer op de website van Maas

lees meer op de website van Maas